05 februari 2010

Mässtider...

snart är tiden för mässor.. scrapmässor menar jag..=)

vad tycker ni är bra med en scrapmässa? vad känner ni att en scrapmässa ska innehålla? vad får er att gå dit? ska en mässa vara 2 dagar eller 1 dag? eller spelar det inte nån roll? workshops, hur viktiga är de? ska det vara en träff på en mässa?
de som arrangerar en mässa, vad ska de tänka på när de anordnar en mässa enligt dej?
skulle en mässa i Borås vara en hit tror ni?

ja .. det är många frågor.. men jag skulle gärna vilja ha svar på det! kommentera gärna under detta inlägg så ska jag lotta ut ett hemligt paket värde 200 kr till en av er som kommenterar.. sprid vidare ordet om dessa frågor på era bloggar så har ni 2 lotter..
dragningen sker den 20 februari..
stora kramen till er alla därute...
Anna-Carin

15 kommentarer:

monica sa...

hej Kajsa
En mässa i Borås, jaaa det vore något. En mässa ska vara lockande, gärna med träff, något som får en att tro att man har missat något om man inte var där.
Utlottningar, alla gillar sånt som är gratis.
Vad har Du för planer egentligen?
kram
Monica

Linapyssel sa...

Mässor är toppen!! Det ska finnas många olika utställare som har med sig nyheter och nya tekniker att demonstrera. Bra mässerbjudande på sina saker så att man som besökare verkligen känner att man kan storshoppa till pangpris! Utlottningar och tävlingar är alltid lockande och bra, gärna träff i samband så att man kan byta ideer med varann. Blir det Mässa i Borås kommer jag genast galopperande!!! Jag sprider ordet vidare via min blogg såklart. Lycka till med planerna Kalsa
Kram Lina

Gertrud sa...

En scrapmässa för mej är toppen. Det ska vara lagom många utställare, för det kan bli för stort. Orken tar slut och även pengarna under mässvandringen. Men det är ofta bra erbjudanden, inspiration, tips, nyheter och demonstrationer. Har man då trevligt sällskap som har samma intresse är dagen fulländad. Då åker man gärna en bit för att få allt detta. Getrud

Cina99 sa...

Mässa i Borås är inte alls dumt - nära och bra ;) Lagom med utställare (ungefär som Papperskraft) så man hinner gå runt och titta på allt. Bra mässpriser är ju en fördel för om priserna är desamma som i en webbshop då handlar man hellre i lugn och ro hemma...
Den stora mässan i Gbg är kul men tröttsam, man (= jag) missar saker hela tiden trots att jag springer runt... Demonstrationer är kul att titta på - däremot är det inget nödvändigt med träff tycker jag. Hellre då en separat träff så att man kan koncentrera sig på bara det. Gillar de träffar som du/ni anordnat eftersom det är sån go' stämning och perfekt ordnat! Så de' så :D

Mya sa...

Ja en mässa i Borås skulle jag allt kunna komma på. det är ju inte så fasligt långt. det jag vill se på mässor är nya och fräscha produkter.Lite mässpriser. Inte för dyrt inträde. 1 dag funkar för mig. å att ha en träff ianslutning hade varit roligt.
/Myamia

Anonym sa...

Är lite "bakis" efter en helt otroligt rolig mässa i helgen. Få lite tips på www.scrapeventet.se, ett arrangemang via ABF. Kan nog vara klokt att vara ett gäng som hjälps åt, så att du inte jobbar ihjäl dig..
Personligen så är det ju helt underbart att få sitta och scrappa, springa runt och shoppa, få inspiraton av andra, allt liksom på en och samma gång. De hade även bjudit in smyckesbutiker, vilket var otroligt inspirerande, då jag aldrig att pysslat med sånt. Väldigt bra kombo.
Hoppas att du hittar några tips!
Lycka till!

Kramar från Thyllan

kristina sa...

Hej,
Älskar mässor! Det som gör det lockande är att kunna få flera företag på en och samma gång med nya produkter. Mässpriser och specialerbjudanden tycker jag är viktigt annars kan jag lika gärna handla hemma eller någon annanstans. Det är trevligt med lite happenings så som utlottningar och workshops. Däremot är jag inte så mycket för träff samtidigt. Det blir liksom för mycket. Jag orkar liksom inte dra med mig en massa grejer när jag ska shoppa =) Hurvida en mässa i borås skulle funka eller inte vet jag inte. Jag hade nog satsat på gbg eller i alla fall närmre gbg, då jag inte har bil.

Hälsningar Kristia

Lotta sa...

Viktigt på en mässa är BREDA gångar. Eftersom pappersställen har mycket som utforskas även långt nere på golvet så blir det gärna väldigt trångt när folk sitter hukade. Möjlighet att få betala kontant utav "lös" personal med pengar i ett midjebälte är väldigt bra för att slippa stå i långa köer när man har en sak att betala och jämna pengar. Gärna något mässpris så man känner attt man "fyndat". Träffar i samband är perfekt!

Gunilla sa...

En mässa i Borås låter fantastiskt kul. Jag tycker det är roligt om det är workshops och demonstrationer så att man får se och pröva lite nya grejor. En scrapträff i samband med mässan låter också roligt. Allt som har med scrapbooking att göra är väldigt roligt tycker jag och jag skulle gärna vilja att det blev fler träffar o.dyl så att man fick möjlighet att träffa fler scrapvänner på hemmaplan.

Morfen sa...

Bra med en scrapmässa:
Det är härligt att få handla från ett stort utbud, klämma, känna, uppleva färgerna på riktgt osv. Jag tycker också att det är en rolig träffpunkt för pysslare och man passar på att hälsa på personer live som man haft kontakt med på nätet.

En bra mässa ska innehålla demos, det behöver inte vara ett speciellt klockslag utan om någon kontinuerligt stter och färglägger motiv med en viss teknik eller visar något verktyg. Mycket blandade varor med många olika stilar, en plats för fika och där man kan titta på sina inköp.

Vad som får mig att gå till en mässa är framförallt det stora utbudet och för att se saker på riktigt och inte bara i webbutik. Jag vill heller inte missa ett trevligt evenemang.

En mässa kan vara en eller två dagar, men det är skönt att kunna välja besöksdag om mässan är två dagar.

Workshops är inte så viktiga och jag tycker inte att en träff behöver vara ihop med en mässa, men visst är det kul med både och.

De som arrangerar en mässa ska tänka på att det inte är för trångt för besökarna utan att man får plats att titta på grejerna.

En mässa i Borås, ja varför inte? Allt måste inte vara i de större städerna.

Anna sa...

Jag håller med föregående talare:
* Billigt inträde
* Inte för stor (10-12 utställare)
* Kombo med andra pysselhobbisar (pärlor)
* Inte nödvändigtvis träff
* Demosar och workshops
* Mässerbjudande
* Borås med omnejd kommer säkert att fungera
* Lagom trångt
* 1-2 dagar

Ha det bäst och lycka till med dina planer :o)
KramKram Anna

Anonym sa...

Ja mässa i Borås vore toppen!!!
Bra inlägg tidigare med lite större/bredare gångar, det är alltid för trångt.........
Mässerbjudanden så klart.
Workshops.
Flera olika demos.
Bra parkeringsmöjligheter.
Butikerna tar kortbetalning.
Max 50 kr i inträde.
Utlottningar.


Annars kommer jag gärna på någon träff snart..........

kram Cilla

Tror nog att träff samtidigt är för mycket.

ScrapMyran sa...

Det mesta har redan sagts tycker jag, håller med Morfen och Anna. Två dagar är bra så att man kan välja. Många utställare och ett brett sortiment men inte FÖR många. Små workshops eller någon som visar en teknik är alltid trevligt å viktigast av allt bra erbjudanden, har hänt att man kommer från en mässa utan någonting, lite besviken över att det kändes dyrt. Jag kommer gärna till Borås (kanske under sommaren så det kan bli en semestergrej) om det lockas med en riktigt bra mässa =) Lägger in en liten blänkare i min sidebar också. Lycka till!

Maria sa...

En mässa som lockar mig ska ha ett bra och blandat utbud av utställare/ produkter. Bra erbjudanden, kanske tävlingar( utlottningar) och lite demos på både nya och välkända produkter. Kanske nån Make n´take? Borås skulle säkert funka, det finns ju många pysslare runt ikring. Jag tycker absolut att en dag räcker, men tvådagars kanske drar både fler besökare och utställare? Inte så hiskeligt mycket i inträde, hellre lite mindre så man kan handla desto mer =)
Ser fram emot mässa i Borås!
Mvh Maria

Carina sa...

Hej!
Om det blir en mässa i Borås...Hurra!Kommer på stubinen!